Luomutilalla eläintenpito on eettistä ja eläimet ovat saaneet elää arvokkaan elämän vapaana laumoissa toteuttaen lajityypillistä käyttäytymistään. Lampaan- ja karitsanlihan tuotanto on luomukriteerien mukaista. Tavoitteena on tarjota kuluttajille tuotteita, joiden valmistuksessa huomioidaan ympäristö sekä ihmisten, kasvien ja eläinten terveys ja hyvinvointi. Lisäksi tuotteet jalostetaan pieniä lähijalostamoja työllistäen. Luonnollisesti myös lampaiden taljat ja villat otetaan hyötykäyttöön!
Lihavalikoimamme valmistusvinkkeineen löydät tämän sivun lopusta! Tarkempaa tietoa erilaisista villalangoista ja lammastuotteita sisältäviä lahjakokonaisuuksia löydät Lahjatuotteet-sivulta!
Katariinan Luomutilan lankatuotteet ovat myynnissä Joensuun Taitokorttelin Kuitukeiju -lankapuodissa sekä Liperin AitoTavarassa. Tervetuloa myös myyntikojullemme lammasmarkkinoilla, kesätapahtumissa ja joulumarkkinoilla! Lähetämme lankoja ja hunajia myös postissa sähköpostitilausten pohjalta – katso lisää blogistamme!
Villalankojamme saa 100%:na tai polyamidilla vahvistettuna sukkalankana luonnollisissa väreissä. Valmistutamme pienkehräämöillä myös erityisen pehmeää kampalankaa sekä huopuvaa hahtuvalankaa. Tarjolla myös huovutusvillaa ja langoistamme kudottuja perinteisiä villasukkia!
Myyjäisissä tarjolla myös Kainuunharmas-lampaantaljoja: vaaleita, harmaan eri värejä sekä mustia. Kysy taljoja myös suoraan tilaltamme!
Lampaan- ja karitsanlihan tuotanto tapahtuu luomukriteerien mukaisesti. Käytämme paikallisia pienjalostamoja.
Kysy luomulampaanlihaa tuoreena tai pakasteina Joensuussa Wanhan Kulman Puodista, joka toimii uudistettuna Citymarkettia vastapäätä sijaitsevassa puutalossa, Torikatu 12. Liperissä luomulammaslihoja voi kysyä AitoTavara-liikkeestä!
Voit myös kysyä suoraan tilalta: 050 590 9363 / Katariina Hynninen.
VAIHTUVAT SESONKITUOTTEET – suoraan herkkupöytään!
KOKOLIHA TUOTTEET – juhlapöydän kruunuksi ja gourmet-annoksiin!
Mihin tahansa juhlapöytään sopiva, murealihainen karitsanviulu! Suosituimmat seuralaiset paistopussiin tai foliokääreeseen ovat rosmariini ja valkosipuli. Anna marinoitua ennen paistamista.
Marinadi mureuttaa, kokeile voi-valkosipulimarinadia!
Tee pääsiäispaisti lampurin tapaan!
Karitsanviululle löydät monta hyvää ohjetta googlaamalla!
Todella suussa sulavan mehevä luomukaritsanpaisti onnistuu alla olevilla ohjeilla. Käytä reilusti mausteita ja tee oheen rosmariiniperunoita, uunijuureksia tai pelkästään raikasta salaattia. Karitsanpaistin oheen sopivat myös hedelmäiset lisäkkeet!
Valitse Katariinan hunajaa ja reilusti rosmariinia karitsanpaistin kaveriksi!
Yrttinen paisti muhiutuu mureaksi vaikkapa valkoviinillä ja fondilla!
Kokeile patamaista paisti uunivuossa valmistettuna!
Lapapaisti vaatii edellä mainittua sisäpaistia pitemmän kypsymisajan, mutta on usein jopa pasitia mehevämpi! Marinoi ajan kanssa ja laita uuniin huoneenlämpöisenä – luomuista herkkuhetkeä kannattaa odottaa!
Tee lapapaistia runsaalla valkosipulilla ryyditettynä!
Kokeile nyhtö-tyyliin tehtyä ylikypsää lapaa uunijuureksilla!
Tai maista kattilassa hauduteltu lammaspataa!
Karitsan ulkofileellä onnistut varmasti! Ruskista huoneenlämpöisen filepihvin pinta kuumalla pannulla ja hauduta folioon käärittynä uunissa. Tästä vinkkejä makuihin ja juhla-aterian höystämiseen:
Mustapekka-juustolla saat pippurisen kastikkeen karitsapihveille!
Perinteinen karitsapihvi yhdessä lohkojuuresten kera!
Kevyesti hyvää – kokeile pihvit vuohenjuusto-hernepedillä!
Karitsan sisäfile on pieni, mutta gourmet-kokkien suosima erikoisuus, josta voit loihtia kerrassaan kielen vieviä juhla-aterioita! Kokeile uusia makuliittoja – hae inspiraatiota vaikka näistä linkeistä:
Paista perinteiset pihvit punaviinikastikkeella valkosipuliperunoiden kera!
Kokeile kevyttä lisuketta halloumi-ceasarsalaattia ja tuoremansikoita!
Alkukesän grilliherkku tuoreparsan kanssa!
KYLJYSTÄ, KYLKEÄ JA JAUHELIHAA – luomukokin nopeisiin ruokiin!
Jauhelihana karitsanliha on helppo ja makoisa – soveltuu kaikkiin jauheliharuokiin, mutta pääsee oikeuksiinsa kevyiden lisukkeiden, selkeiden makuseuralaisten kanssa! Yhdistä reilusti uusiin makuihin, kokeile seuraksi tattaria, lähi-idän makuja ja raikkaita kasviksia!
Karitsan jauhelihasta saat erityisen maukkaat lihapullat!
Miten olisi moussaka munakoisolla ja kasviksilla?
Kokeile uudenlaisia kebab-tyylisiä salaatteja karitsan jauhelihalla!
Lampaankyljyksistä saat näyttävän näköisen juhlaruuan tai arkisemman kotiruuan perinteiseen kyljykset ja muusi-tyyliin. Maistuvat myös kesägrillissä yhdessä marinoitujen kesäkurpitsan, sipulien ja herkkusienten kanssa!
Muista: Balsamico saa esiin lampaanlihan aromit!
Kanttarellit ovat karitsakyljysten loistava kyytipoika!
Mikä voittaa hyvin marinoidut grillikyljykset?
Käytä karitsankylkeä samaan tapaan kuin possunkylkeä tai etsi uutuusreseptejä gourmee-herkutteluun. Tässä muutamia perusreseptejä:
Kokeile ohrassa muhitettua lampaankylkeä!
Onko tässä pääsiäisen helpoin lammasruoka?
Houkuttelevan hunajaiset karitsan ribbsit!
TÄYSLIHASÄILYKKEET – hieman parempaa säilykeruokaa!
Usein säilykkeen helppokäyttöisyys unohtuu – nopeaan ruuanlaittoon, evääksi, mökille tai vaikka suoraan leivälle. Siis erityisen hyvää luomukaritsaa, jota on harvoin saatavilla. Vinkkejä:
Loistava valinta mausteisiin marokkolaisiin lammaspataruoiin!
Kokeile säilykekaritsanlihaa perinteisessä lammas-kaalilaatikossa: